Opptak Marinejeger

Marinejegere trener under en øvelse i Ramsund Foto: Torgeir Haugaard, Forsvaret
Marinejegere trener under en øvelse i Ramsund
Foto: Torgeir Haugaard, Forsvaret

Av admin på Milforum

Velkommen til vår spesialside om det å bli Marinejeger  eller Spesialbåt operatør (SBO) ved Marinejegerkommandoen (MJK). Et tema som har vært sentralt på Milforum siden vi startet opp i mai 2004. En rekke tråder er blitt laget opp igjennom årene, og selv Marinejegerkommandoen var aktive som brukere for noen år siden. Deres tråd Marinejeger – Marinejegerkommandoen rekrutterer! var en av Milforums mest populære tråder. Her fikk man svar på de ulike spørsmål man satt inne med rundt opptaket. Bruk nettopp denne tråden som et oppslagsverk da det ligger hele 655 innlegg der… Nevnte tråd starter med dette:

Som en del av rekrutteringen inn mot både neste Spesialbåtfører (SBO)- og Marinejegerkurs kommer vi til å bruke Milforum til å svare på en del av de spørsmålene eventuelle søkere måtte ha. Det er utrolig mange spekulasjoner og rykter om spesialstyrkene, og vi har ikke interesse av å ta livet av samtlige – men en del rykter ser vi nytten av å bli kvitt.

Med «vi» menes Marinens jegervåpen treningssenter (MJVT/NAVSOF) – som er den avdelingen som gjennomfører både Marinejegerkurset og SBO-kurset. I headingen står det «Marinejegerkommandoen svarer», men for alle praktiske formål går det ut på ett.

Tidligere hadde vi et forum på marinejeger.no men forumet ble stengt fordi det fikk store presseoppslag og ble oppfattet som problematisk internt i Forsvaret. Forhåpentligvis kan vi på dette forumet på Milforum holde oss «under radarhøyde» – på den måten kan vi være til stede med representanter fra avdelingen.

Viser til hovedregel for bruk av Milforum; bruk sunn fornuft!

– man ikke skriver om hvordan opptak til ulike avdelinger foregår
– man ikke skriver navn og annen personopplysninger (ego eller andre)
– man ikke skriver om taktiske kapasiteter til utstyr eller avdelinger
– man ikke legger ut gradert/begrenset informasjon

MJK har også lagt ut en ny nettside på Forsvaret.no.

På denne spesialsiden vil du finne lenker til de ulike trådene på Milforum som har med det å bli Marinejeger eller Spesialbåtfører ved Marinejegerkommandoen. Bruk de ulike trådene aktivt og spør på Forumet om du lurer på noe. Spør man, får man som regel svar. Vår eget underforum for det å bli Marinejeger finner du her.

Som MJK selv skriver i sin rekrutteringstråd, avslutter vi med:

Vel, vi trenger folk. Fyr løs og kom dere ut i frisk luft.

Admin

PS: Du finner Marinejegerkommandoen på Forsvarets nye hjemmesider her.

Se også disse artiklene:
Hva er en Marinejeger?
Fellesturer på veien mot å bli en Marinejeger
Hvem og hva er Marinejegerkommandoen – MJK?

Se også disse sidene på Milforum:
Forum for Marinejegeropptak
Forum for Treningsdagbøker
Forum for Tips & Råd før opptak
Forum for Treningsmakker

Related posts

Leave a Comment