Forsvaret bekrefter: Marinejegere bistår Arctic Race

Marinejegere. Illustrasjonsfoto: Torbjorn Kjosvold/Forsvaret

Fra Bodu.no

Men ikke av den årsaken du kanskje skulle tro.

Soldater, med utstyr som langt på vei overgår de vernepliktiges kunne idag sees i Bodøs gater.

Dette melder flere Bodø Nu-tipsere.

Forsvaret bekrefter til Bodø Nu at marinejegerkommandoen befinner seg i byen, og bistår Arctic Race – men ikke militært.

– Operatører fra marinejegerkommandoen har fraktet pokalen fra Saltstraumen til Bodø, og skal i tillegg overrekke medaljer i forbindelse med målgang, forteller major og pressekontakt hos Forsvaret, Elisabeth Eikeland.

Soldatene har ingen øvrig funksjon i forbindelse med arrangementet, hverken med terror-beredskap eller annen form for sikkerhet.

Eikeland forteller imidlertid at Brigade Nord bistår arrangementet med logistikk og sanitet, og at over 130 soldater befinner seg i byen i den sammenheng.

– Forsvaret støtter arrangementet helhjertet, sier majoren.

SE ARTIKKELEN HER.


Milforum ® er det militære nettsamfunn. Siden 2004 har vi holdt deg oppdatert på det som er skjer innen Forsvaret, Heimevernet (HV), NATO, det geopolitiske spenningsforholdet mellom ulike religioner og utviklingen geopolitisk mellom øst og vest i tillegg til å motivere sunn og oppegående ungdom som ønsker å forberede seg til en militær karriere, til opptak og tjeneste i Forsvaret. Se vår spesialside for deg som trener til opptak på Spesialjeger.net hvor du også finner eget, lukket forum. Vi har også egen temaside for Marinejeger og Fallskjermjeger.

Ønsker du skrive/blogge for Milforum? Ta kontakt med admin for mer informasjon.

Related posts